Tekort tandartsen dreigt. Door krachten te bundelen komen we verder

Onlangs kopten de kranten weer: ‘Nijpend tekort tandartsen dreigt’. Door onze krachten te bundelen, kunnen we toch samen zorgen voor een gaaf gebit voor iedereen, nu en later.

Grotere vraag, minder tandartsen

Uit onderzoek gedaan door ABN Amro blijkt dat de druk op de mondzorg verder toe zal nemen. De oorzaak? De komende tien jaar zal 40 procent van de bestaande 9.500 tandartsen met pensioen gaan. Dat is meer dan het aantal nieuwe tandartsen dat beschikbaar is. Bovendien gaan tandartsen steeds vaker parttime werken, zoeken zij naar een betere balans tussen werk en privé en hebben ze minder vaak behoefte aan een eigen praktijk. Tegelijkertijd zorgt de vergrijzing ook voor een toename in de vraag naar mondzorg. Omdat ouderen langer hun eigen gebit behouden, leidt dit tot complexere behandelingen.

Toekomstbestendig door samenwerking

Deze ontwikkelingen binnen de mondzorg en de komst van een heel nieuw zorglandschap zijn de reden waarom wij met GAEV Dental zijn gestart. Door onze krachten te bundelen creëren we synergie, waardoor we meer aandacht kunnen besteden aan de cliënt in de stoel. Fijn voor de cliënt, maar ook een voordeel voor de tandarts, die zich op deze manier niet bezig hoeft te houden met randzaken, maar alle aandacht kan geven aan waar hij of zij blij van wordt: het uitvoeren van het vak.

Optimale zorg

Door met een breed team van zowel tandartsen, mondhygiënisten, (preventie-)assistenten en balieassistenten te werken, kun je binnen je praktijk meer cliënten behandelen. Bij GAEV Dental hebben we een eigen recruiter, die er alles aan doet de juiste medewerker op juiste plek te krijgen, zodat binnen iedere praktijk de meest optimale zorg verleend kan worden en de cliënt centraal staat. Combineer dat met de juiste routing binnen de praktijken, hulp op het vlak van digitalisering, het voldoen aan wet- en regelgeving en ondersteuning op het gebied van de dagelijkse operationeel-klinische zaken en we hebben de ideale mix om met alle vertrouwen de toekomst voor de mondzorg tegemoet te zien. Op deze manier zorgen we samen voor een gaaf gebit voor iedereen, nu en later.

Meer weten?

Wil jij ook onderdeel worden van de GAEV-tandartsengroep, of wil je meer weten over hoe een samenwerking met GAEV Dental eruit kan zien? Neem dan contact op met Jochem de Rooij op
06 25510510 of jochem@gaevdental.nl.