Goede doelen

Alles waar GAEV Dental voor staat komt terug in onze cultuur. Hoe we omgaan met patiënten en cliënten maar ook met maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op deze pagina willen we je graag laten kennismaken met de goede doelen en initiatieven die we ondersteunen. Samen kunnen we een verschil maken en glimlachen verspreiden.

Gouden Kronen Plan

Gouden Kronen Plan

Weet je dat men levens kan redden met een verwijderde gouden kroon?

Om deze reden doen onze praktijken mee aan het Gouden Kronen Plan.

Onze praktijken doneren, met bijna 175 andere tandartspraktijken in Nederland, verwijderde kronen aan het Gouden Kronen Plan. Met de opbrengst geeft het Rode Kruis kwetsbare families in rampgevoelige gebieden zoals Haïti een veiliger en gezonder bestaan.

Mee doen is goud waard

Sommige gebieden in de wereld, zoals Haïti, zijn extra kwetsbaar voor stormen en overstromingen. Dat levert niet alleen veel schade op, maar ook risico op uitbraken van ziektes en epidemieën door vervuild water. Kinderen zijn hiervoor erg kwetsbaar.

Met de opbrengst van de verwijderde gouden kronen worden kwetsbare families op diverse manieren geholpen:

  • In Haïti werken we onder andere aan de herbebossing van berghellingen. De wortels van de planten houden de bodem vast, waardoor erosie en overstromingen voorkomen worden en regenwater beter in de bodem infiltreert. Na verloop van tijd groeien er cashewnoten, mango’s en andere vruchten aan de bomen die mensen kunnen eten of verkopen. Er wordt dus gewerkt aan een sterkere natuur waardoor gezinnen veiliger zijn en meer kunnen verdienen.
  • Daarnaast zorgen we in Haïti voor veilig drinkwater, rampenplannen, rampentrainingen voor vrijwilligers, betere landbouwtechnieken, en voorlichting over het belang van de natuur om rampen te voorkomen.

Spieren voor spieren

Spieren voor Spieren brengt sinds 1998, vanuit de gedachte ‘gezonde spieren voor zieke spieren’, mensen in beweging om samen alle spierziekten bij kinderen te verslaan.

In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een spierziekte en elk jaar weer krijgen zo’n 200 tot 250 ouders te horen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. Met enorme impact voor het kind en gezin. Lopen, kauwen, slikken, zelfstandig ademhalen. Kinderen met een spierziekte kunnen dat vaak niet of niet meer. Dit vraagt veel zorg en aanpassing. Veel kinderen komen met hun gezinnen in een intensief medisch traject terecht.

GAEV Dental is trots om te mogen vermelden dat wij, tijdens twee Spieren voor Spieren Gala’s, in totaal vier sportrolstoelen hebben gedoneerd.

Giro 555

De aardbeving in Turkije en Syrië heeft het leven van honderdduizenden mensen volledig verwoest. Veel mensen zijn dakloos en ontredderd. Er is dringend behoefte aan medische zorg, dekens, voedsel en onderdak.

GAEV Dental heeft een bijdrage van 5 euro per persoon namens alle werknemers aan giro 555 gedoneerd.

Voedselbank

In samenwerking met Van Delft Chocolates & Bakery heeft Sinterklaas alle collega’s van GAEV Dental op chocolade kruidnoten getrakteerd en dezelfde hoeveelheid aan Voedselbank Tilburg gedoneerd.